Hoe kan ik zakgeldbeheer voor een bewoner opzetten?

Hoe kan ik zakgeldbeheer voor een bewoner opzetten?

Voordat je zakgeld voor een bewoner in CareConnect into.care kunt beheren, moet je ervoor zorgen dat je van tevoren de nodige instellingen hebt juist gezet. 

Open in het portaal eerst het bewonersdossier van de bewoner voor wie je zakgeld wilt beheren, en volg dan deze stappen:

  1. Ga naar naar Resident-informatie > Zakgeld. Als dit een bewoner is die nog niet is ingeschreven, ga dan eerst naar Resident inschrijven > Zakgeld. Onder zakgeld, kan je al het nodige instellen.
    1. Geef eerst aan dat er zakgeld voor deze resident kan worden geconfigureerd. De standaardinstelling hier is 'Nee'. Zodra je op 'Ja' hebt geklikt, verschijnen er 3 extra velden.
    2. Kies in het uitklapmenu de zakgeldcode voor deze resident. De software voegt het automatisch toe aan de factuur van zodra er kosten op de zakgeldfiche toekomen.
    3. Indien het zakgeldbedrag niet door de code is gedefinieerd, moet je het handmatig ingeven in het veld 'Maandelijks Saldo'.
    4. Voeg ten slotte de kostencodes toe voor uitgaven die met zakgeld kunnen worden betaald. Alleen deze facturatiecodes zullen in de zakgeldfiche terug te vinden zijn. De details van de uitgaven die met het zakgeld zijn gedaan, worden hierdoor alleen vermeld in de zakgeldgiche en niet op de factuur.
    5. Bewaar de wijzigingen.
  1. Wanneer je het zakgeld voor een bewoner activeert, zal je niet direct een zakgeldfiche voor deze bewoner zien. Er verschijnt een nieuwe zakgeldfiche zodra je in het globale kosteningavescherm een kost invoert die aan zakgeld kan worden toegewezen. Vanaf de volgende maand wordt een zakgeldfiche gegenereerd telkens wanneer een factuurontwerp wordt gegenereerd. Uiteraard kan je maar één zakgeldfiche per bewoner per maand hebben. 
  2. Het zakgeld wordt als positief bedrag toegevoegd op de factuur en als negatief bedrag op de zakgeldfiche


    • Related Articles

    • Hoe schrijf ik een nieuwe bewoner in?

      Navigeer in het portaal naar het onderdeel residenten en klik op de knop 'Resident Inschrijven' in de rechter bovenhoek. Eens je daarop klikt beland je op het scherm dat nieuwe bewoners inschrijven mogelijk maakt: links een handige lijst van de ...
    • Hoe kan ik het vroegtijdige zorgplan van een bewoner vastleggen?

      De Koning Boudewijnstichting omschrijft het vroegtijdige zorgplanning van een bewoner als een proces waarbij een persoon, in overleg met zijn naasten en verzorgers, vooraf doelstellingen en keuzes formuleert met betrekking tot de manier waarop hij ...
    • Hoe kan ik de contacten van een bewoner in de applicatie bekijken?

      In de applicatie kan je een aantal contacten van de bewoner vinden onder de bewoner en dan het tabblad Meer > Contactpersonen. Als je al contactpersonen hebt aangemaakt in het bestand van de bewoner, zal je gemerkt hebben dat de contactpersonen niet ...
    • Hoe kan ik een BelRAI-beoordeling indienen?

      In dit artikel leggen we uit hoe je een BelRAI beoordeling kan indienen. Ga hiervoor op het Portaal naar Bewoners > BelRAI. Heb je nog nooit een beoordeling ingediend voor deze resident? Als je nog nooit een beoordeling hebt uitgevoerd voor deze ...
    • Hoe stel ik een zorgplan voor een resident op?

      Om een zorgplan op te stellen navigeer in het portaal naar Residenten > Zorgplanning. De zorgplanning bestaat uit 2 onderdelen: Het woonleefplan Het zorgplan Het woonleefplan Een volledige nieuwe planning start in het woonleefplan. Voor te starten, ...