Aanpassingen in Geracc stromen niet door naar CareConnect into.care, wat kan ik doen?

Aanpassingen in Geracc stromen niet door naar CareConnect into.care, wat kan ik doen?

De Geracc sync synchroniseert de administratieve gegevens van residenten van Geracc naar into.care. Wanneer de Sync ID’s in Geracc en CareConnect into.care niet overeenstemmen komen de gegevens niet door.

Merk je dat de wijzigingen in Geracc niet doorkomen in CareConnect into.care? Heb je de manuele synchronisatie al geprobeerd via Organisatie > Instellingen > Extensies? Volg dan de stappen hieronder.

Stap 1: Controleer of de Sync ID dezelfde is.
  1. Navigeer in CareConnect into.care naar Organisatie > Residentenoverzicht.
  2. Zoek de betreffende bewoner in de lijst van geregistreerde bewoners en bekijk de code in de kolom "Sync ID".
  3. Controleer in Geracc of dit nummer overeenkomt met de residentcode in het dossier van de bewoner. De residentcode vind je linksboven in het scherm wanneer je de administratieve gegevens van de bewoner raadpleegt.
Als de twee codes niet overeenkomen, ga je naar stap 2. Als de codes identiek zijn, maar de wijzigingen komen niet door, neem dan contact op met de klantenservice.

Zie je de "Sync ID" kolom niet? Neem dan contact op met de klantenservice, zodat zij deze functie voor je portaal kunnen activeren.

Stap 2: Wijzig de code van de resident en/of het dossier

Tijdens de controle zag je dat de residentcode in CareConnect into.care niet overeenkomt met de code in Geracc.
  1. Ga naar het overzichtsscherm Organisatie > Residentenoverzicht en klik rechts van de betreffende bewoner op de knop "Bewerken".

Als je de bewerkknop niet ziet, heb je niet de nodige gebruikersrechten. Dit recht moet worden geactiveerd in het HQ-portaal door een beheerder van je organisatie. In de rechtenmatrix in de sectie Bewoners > Schrijven vink je het recht " SYNCHRONISATIE ID(S) BEHEREN" aan en sla je de wijziging op.

1. In de geopende velden kan je de resident- en/of dossiercode aanpassen.
  2. De resident code is verplicht in te vullen en moet overeenkomen met de code in Geracc.
  3. De dossiercode is alleen van toepassing wanneer gegevens vanuit meerdere Geracc-dossiers worden gesynchroniseerd naar CareConnect into.care.
  4. Zodra je de juiste gegevens hebt ingevuld, klik je op "Bewaren".
  5. Bevestig de wijzigingen in het scherm dat wordt geopend.

Stap 3: Synchronisatie manueel triggeren en check
  1. Nadat je de wijzigingen hebt opgeslagen, navigeer naar Organisatie > Instellingen > Extensies en klik op "Synchroniseren".
Controleer of de gewenste gegevens nu in CareConnect into.care staan. Indien niet, contacteer de klantenservice.