Hoe zet je een bestelling op geleverd?

Hoe zet je een bestelling op geleverd?

In CareConnect into.care kan je de levering van de medicatie makkelijk opvolgen en de stock laten aanpassen in het medicatiebestellingscherm. Wanneer een bestelling geplaatst is dan kan je die terugvinden onder Organisatie > Medicatie > Medicatiebestellingen. Daar vind je een hele lijst van alle bestellingen die ooit zijn gestuurd naar de apotheker. Je krijgt daar gemakkelijk een overzicht wie de bestelling geplaatst heeft en of deze nog niet, gedeeltelijk dan wel volledig geleverd is. 

Je ziet in het overzicht van je bestellingen mooi de status van je bestelling, zo weet je snel welke zaken je aandacht nog vereisen:  
  1. Grijs: besteld
  2. Oranje: in behandeling 
  3. Groen: afgehandeld. Standaard zijn afgehandeld bestelling niet weergegeven in de lijst. Om ze weer te geven, vink rechtsboven "Incl. afgehandeld" aan.
Om het detail van een bestelling te zien en om aan te geven of die geleverd is, klik je op die bestellijn. Vervolgens kom je in het detailscherm van je bestelling. Om de levering te behandelen, klik je op de knop "Levering bevestigen". Er zijn verschillende statussen die ja aan elke medicatie van de bestelling kunt toekennen.
  1. Besteld: dit is de standaardstatus van alle medicatie in de bestelling. Voor nalevering laat de status op "Besteld" blijven. 
  2. Geleverd: duid je aan wanneer de verwachte hoeveelheid is geleverd. De voorraad wordt bijgewerkt met de geleverde eenheden.
  3. Niet geleverd: duid je aan wanneer de medicatie niet is ontvangen en dat je er niet langer op wacht. De voorraad blijft ongewijzigd.
  4. Verkeerde hoeveelheid: duid je aan wanneer je een andere hoeveelheid ontvangt (qua eenheden of verpakking). In dit geval moet je de geleverde eenheden nog aangeven en wordt de voorraad ermee bijgewerkt.
Als je de bestelling later nog wilt afronden, klik je op "Bewaren".
Is de levering afgerond of worden er geen leveringen meer gedaan voor deze bestelling? Klik op "Afronden" en de bestelling krijgt de status "afgehandeld". Je kan enkel op afronden klikken als alle medicatie een andere status als "Besteld" hebben.



Tip: controleer regelmatig je bestellingen zodat je stock nooit uitgeput geraakt.
    • Related Articles

    • Hoe zet ik een posologie stop?

      Een posologie stopzetten  Indien je een vaste einddatum voor een posologie hebt aangegeven zal de posologie automatisch stoppen op de aangegeven datum. Je kan een posologie ook stopzetten door op de stop-toets (vierkantje) rechts op een gegeven lijn ...
    • Hoe plan je een activiteit?

      Into.care biedt de mogelijkheid om activiteiten in te plannen. Voorbeelden van activiteiten kunnen zijn: bingo, een wandeling, (kine) oefeningen,... Op de organisatieagenda kan je activiteiten inplannen voor meerdere residenten tegelijkertijd. Hoe ...
    • Hoe plan je een afspraak?

      Ook voor de resident hebben we een persoonlijke agenda die vind je terug in haar/zijn dossier onder planning > afspraken. Hoe plan je een éénmalige afspraak? Een afspraak in de individuele agenda van een resident inplannen in into.care is zeer ...
    • Hoe bouw ik een medicatieschema op?

      Een medicatieschema opbouwen bestaat uit verschillende stappen. Hieronder krijg je een overzicht van de verschillende stappen en mogelijkheden. Vooraleer we aanvangen, navigeer naar de resident voor wie je medicatieschema wil aanmaken of aanpassen en ...
    • Hoe evalueer je een activiteit?

      Voor elke activiteit kan je een algemene opmerking toevoegen. Per resident kan je een individuele opmerking ingeven en aangeven of de resident aan- of afwezig was. Eens de activiteit gefinaliseerd werd, is het niet meer mogelijk om ze aan te passen. ...