Hoe kan ik een BelRAI-beoordeling indienen?

In dit artikel leggen we uit hoe je een BelRAI beoordeling kan indienen. Ga hiervoor op het Portaal naar Bewoners > BelRAI.

Heb je nog nooit een beoordeling ingediend voor deze resident?

Als je nog nooit een beoordeling hebt uitgevoerd voor deze bewoner, klik dan eerst op "Importeer beoordeling". CareConnect into.care zal dan kijken of er  voor deze bewoner al eerdere LTCF beoordelingen zijn ingediend door een andere entiteit. Indien aanwezig dan worden eerdere beoordelingen ingeladen in het BelRAI beoordelingsoverzicht in CareConnect into.care. Zo kan je desgewenst de velden van een nieuwe beoordeling vooraf laten vullen met de gegevens van de meest recente beoordeling.

Een nieuwe BelRAI LTCF beoordeling starten

1. Klik op "Nieuwe beoordeling".
  2. Als er een vorige LTCF beoordeling beschikbaar is in het BelRAI beoordeling overzicht in CareConnect into.care krijg je de optie om de velden vooraf in te laten vullen met de gegevens van de meest recente beoordeling of om te starten met een blanco beoordeling. Indien er geen vorige beoordeling beschikbaar is, wordt er automatisch een nieuwe blanco beoordeling geopend.

1. Je kan alleen een BelRAI LTCF beoordeling starten als er voor die resident nog geen 'open' (Status = Concept) beoordeling beschikbaar is.
  1. Bovendien heb je vanaf creatiedatum 10 kalenderdagen de tijd om een beoordeling te voltooien. In het beoordelingsoverzicht kun je zien hoeveel dagen je nog hebt. Hover over het aantal dagen om de einddatum te zien. Zodra deze datum voorbij is, kun je de beoordeling niet meer wijzigen en verandert de status van de beoordeling in "concept verlopen".

De BelRAI LTCF beoordeling invullen

De BelRAI LTCF beoordeling bevat 18 secties die je in de door jou gewenste volgorde kan invullen.
  1. Om een sectie te bewerken, klik je rechtsonder op "Bewerken". Een beoordeling bewerken kan je enkel als je over de bijbehorende gebruikersrechten beschikt.
  2. Een sectie kan bewerkt worden indien deze in de modus "Bewerken" staat
  3. Een antwoord selecteren doe je door erop te klikken. Je kan het antwoord wijzigen door op een ander antwoord te klikken. Door nogmaals op hetzelfde antwoord te klikken kan je het antwoord ongedaan maken.
  4. Wanneer je een sectie aan het bewerken bent zijn er enkele mogelijke acties:
    1. Annuleren: Je verlaat de modus "Bewerken" zonder wijzigingen op te slaan.
    2. Opslaan: Je slaat jouw wijzigingen voor deze sectie van de beoordeling op. Wanneer gegevens zijn opgeslagen voor een sectie dan wordt dit in de linker kolom getoond met een vinkje op een grijze achtergrond.
    3. Valideren : Je slaat jouw wijzigingen op en geeft aan dat deze sectie van de beoordeling klaar is voor indiening. Het valideren van een sectie van een beoordeling kan je enkel als je over het bijbehorend gebruikersrecht beschikt. Wanneer de gegevens voor een sectie gevalideerd zijn, wordt dit in de linkerkolom getoond met een vinkje op een groene achtergrond. Zolang een beoordeling niet is ingediend, is het nog steeds mogelijk om een eerder gevalideerde sectie te wijzigen.

De BelRAI LTCF-beoordeling indienen

Je moet een BelRAI LTCF-beoordeling binnen 10 kalenderdagen na de aanmaak ervan indienen en mits alle secties zijn ingevuld.

Afhankelijk van jouw antwoorden is het mogelijk dat je bepaalde secties niet hoeft in te vullen. CareConnect into.care houdt hier rekening mee.

Om de beoordeling in te dienen:
  1. Klik op de knop "Indienen" links onderaan (het sectieoverzicht). Het indienen van een beoordeling kan je enkel als je over het bijbehorend gebruikersrecht beschikt.
  2. In het beoordelingsoverzicht is de status van deze beoordeling nu "Ingediend".
  3. Door met de muis over het status label te hoveren, zie je het referentienummer van de beoordeling. Dit is handig om te gebruiken bij officiƫle communicatie over de beoordeling.