Wat moet ik instellen voordat ik BelRAI start?

Wat moet ik instellen voordat ik BelRAI start?

Het is zover, je start BelRAI. Voordat je de eerste beoordelingen opstart, moet je in CareConnect into.care een aantal instellingen goed zetten. In dit artikel doorlopen we stap voor stap de te nemen acties.

Authenticatie van de gebruiker

Als organisatie zijn jullie verantwoordelijk om de identiteit van iedereen die met BelRAI werkt de authenticeren en verklaren jullie dit ook te doen bij het ondertekenen van de Circle of Trust (COT)-verklaring. Meer informatie over de COT-verklaring vind je op de website van het overheid.

In dit kader zijn er twee mogelijkheden:
  1. Inloggen via CareConnect into.care zelf: Uitgebreid met Multifactor Authentication (MFA) die per gebruiker kan ingesteld worden. Zie hieronder voor meer informatie hierover.
  2. Inloggen via identity federation.
    1. Bij identity federation gebeurt de authenticatie via externe software bijv. Azure Active Directory. 
    2. Hiervoor moet je contact opnemen met ons gezien er een technische interventie nodig is.
Parallel met beiden manieren werken is mogelijk.

Instellingen op HQ

Op HQ moet je enkele instellingen in de gebruikersinformatie aanpassen en één of meerdere gebruikersgroepen aanmaken voor de BelRAI.

Gebruikersinstellingen

Bij het gebruikersinformatie overzicht moet er rekening worden gehouden met twee aspecten: enerzijds moet voor zorgverleners met certificaat het rijksregisternummer worden ingevuld en anderzijds moet de multi-factor authenticatie worden geactiveerd.
  1. In HQ > Gebruikers open het profiel van de gebruiker door op het potloodje te klikken.
  2. Voeg onder persoonlijke informatie een rijksregisternummer toe als dat nog niet aanwezig is.
  3. Klik op volgende om naar de pagina "Account" te gaan en vink aan om Multi-Factor Authenticatie (MFA) in te schakelen.
  4. Sla de wijzigingen op.
Het rijksregisternummer en MFA zijn voorwaarden om BelRAI-beoordelingen in te vullen en in te dienen. Je bent verantwoordelijk voor het correct instellen hiervan voor gebruikers die meewerken aan BelRAI beoordelingen.

Gebruikersgroepen

Wij raden je aan BelRAI gebruikersgroepen aan te maken en deze toe te wijzen aan de gerechtigde gebruikers als extra gebruikersgroep. Toegekende BelRAI rechten hebben steeds betrekking op de volledige BelRAI beoordeling. Het is dus niet mogelijk om alleen toegang te verlenen tot bepaalde secties van een beoordeling of enkel tot de antwoorden van de beoordeling, maar niet tot de hierop berekende CAP's en/of Zorgschalen.

Parameters in het portaal

Per entiteit/HCO-nummer in moet je een aanvraag indienen bij de Vlaamse overheid. Zodra de Vlaamse overheid je hebt erkend als Third Party Integrator kan je BelRAI gegevens uitwisselen. 

Third Party Integrator erkenning aanvragen

  1. Navigeer naar Organisatie > Instellingen > Organisatie
  2. Controleer de volgende gegevens:
    1. Naam van de verantwoordelijke
    2. E-mail
    3. Telefoonnummer
    4. HCO-nummer
    5. KBO-nummer

  1. In de sectie Zorginstellingen > BelRAI  klik op "Download document". Het document downloaden kan je enkel als je over het bijbehorend gebruikersrecht beschikt. 
  2. Kijk de (administratieve) gegevens na op het document
  3. Stuur het ondertekende document naar onze klantenservice via het contactformulier

BelRAI verbinding testen

Zodra je een positief antwoord hebt ontvangen van de Vlaamse overheid kan je de laatste voorbereidende handeling uitvoeren: de aansluiting testen. 
  1. In de sectie Zorginstellingen > BelRAI  klik op  "Test verbinding". De verbinding testen kan je enkel als je over het bijbehorend gebruikersrecht beschikt. 
  2. Je zou een groen vinkje moeten zien verschijnen.
  3. Zie je een rood kruisje?  Neem dan contact op met onze klantenservice via het contactformulier

Na het doorlopen van al deze stappen ben je nu klaar om je eerste BelRAI beoordelingen te starten.

    • Related Articles

    • BelRAI in CareConnect into.care

      In deze reeks artikelen geven we je de sleutels om door de BelRAI-pagina's in CareConnect into.care te navigeren. Voor specifieke vragen rond hoe je een BelRAI beoordeling invult verwijzen wij je door naar de officiële BelRAI wiki of een ...
    • Hoe kan ik een BelRAI-beoordeling indienen?

      In dit artikel leggen we uit hoe je een BelRAI beoordeling kan indienen. Ga hiervoor op het Portaal naar Bewoners > BelRAI. Heb je nog nooit een beoordeling ingediend voor deze resident? Als je nog nooit een beoordeling hebt uitgevoerd voor deze ...
    • Hoe start ik een MDO?

      Een MDO starten in into.care is makkelijk. Navigeer naar  Organisatie > Multidisciplinair overleg en klik op de start knop in de rechte bovenhoek van je scherm. 
    • Wat doet de MDO module?

      Het MDO is een overlegbijeenkomst tussen verschillende zorgverleners om de zorg rond de resident te optimaliseren. into.care probeert daarbij te helpen door tijdens het MDO onderwerpen voor te leggen die op de werkvloer zijn waargenomen en kunnen ...
    • Wat is de Geracc-sync?

      De Geracc-sync is een waarmee een naadloze synchronisatie tussen Geracc en CareConnect into.care gebeurt. Die sync maakt het mogelijk om administratieve gegevens van de bewoner vanuit Geracc (CareConnect care) naar CareConnect into.care door te ...