Hoe schrijf ik een nieuwe bewoner in?

Hoe schrijf ik een nieuwe bewoner in?

Navigeer in het portaal naar het onderdeel residenten en klik op de knop 'Resident Inschrijven' in de rechter bovenhoek. Eens je daarop klikt beland je op het scherm dat nieuwe bewoners inschrijven mogelijk maakt: links een handige lijst van de bewoners die in ontwerp staan, rechts de in te vullen gegevens over de nieuwe bewoner (of bewoner in ontwerp) die je wil activeren.

Om een nieuwe bewoner aan te maken dien je eerst diens naam, voornaam en rijksregisternummer in te geven. Eens deze gegevens ingevuld zijn, kan je via de bewaren-knop het inschrijfproces starten. De bewoner verschijnt nu ook tussen de bewoners in ontwerp in de lijst op de linkerkant.

Mocht je, om welke reden dan ook, het inschrijfproces willen onderbreken kan je steeds de ingevulde gegevens bewaren en later de opname verder afronden. Dat kan door onderaan op 'Bewaren' te klikken. 

Het bewonersdossier omvat de volgende secties:
  1. Persoonlijke gegevens 
  2. Sociale gegevens
  3. Contactpersonen
  4. Medische gegevens
  5. Opname gegevens
  6. Facturatie informatie
  7. Vroegtijdige zorgplanning
  8. Levensgeschiedenis en doelen
Je kan elke sectie invullen in de orde die je het beste uitkomt. Maar vooraleer je een bewoner kan activeren moeten enkele verplichte velden ingevuld zijn. Wij hebben de secties waar er verplichte velden in het vet aangeduid in de lijst hierboven. Om na te gaan welk veld verplicht is druk je op de oranje knop rechtsboven. De verplichte velden krijgen dan een rode kleur. Eens je de verplichte velden hebt ingevuld verandert de oranje knop naar het groen.

Hieronder overlopen we alle verplichte velden die je moet invullen om de bewoner te activeren, om meer uitleg rond de overige velden kan je onze artikel rond residenten-informatie lezen.  

Persoonlijke gegevens

In de sectie 'Persoonlijke gegevens'  worden de naam, voornaam, rijksregister, geslacht en geboortedatum rechtstreeks overgenomen worden vanuit het eerste scherm. Het invullen van de andere velden is optioneel.

Contactpersonen

In de sectie contactpersonen kan je zowel persoonlijke als professionele contactpersonen toevoegen aan en bewoner. Om de bewoner te kunnen activeren dient er ten minste een dokter toegevoegd te worden aan zijn professionele contactpersonen.  

Indien je een professioneel contact (bijvoorbeeld dokter, kinesist etc.) wil aanmaken, klik dan op het '+' icoon rechts van de lijn 'professionele kring'. Je kan daar dan een professionele contactpersoon opzoeken uit de lijst van externe medewerkers of een nieuwe 'externe medewerker' toevoegen

Medische gegevens

In deze sectie krijgt je de mogelijkheid de medische gegevens van een persoon te vervolledigen. De enige verplichte veld hier is de Katz-score. De Katz-score kan je invullen door op de toverstok te klikken. Je ziet ook instant een schatting van de diagnose categorie op basis van de ingegeven Katz-score. 

Opname gegevens

Voor opname gegevens zijn volgende velden verplicht in te vullen: kamernummer, bedtype, mutualiteit en zorgkas.
Wanneer je het kamerveld aanklikt kan je makkelijk aangeven naar welke kamer deze bewoner verhuist. Bij het bedtype geef je aan de bedtype van de bewoner. Bij de mutualiteit kan je makkelijk zoeken op nummer of naam van de mutualiteit.

Heeft je bewoner geen aansluiting bij een mutualiteit en zorgkas zet je hier de bedtype dan op NO en duid aan bij de mutualiteit: 000-Geen aansluiting of 001-Andere aansluiting.

Facturatie info

Bij facturatie info kan je de betaler voor de factuur toevoegen. Wanneer de resident de betaler is, dan moet deze een klantennummer krijgen en indien hij de enige betaler is, moet er verder niets wijzigen. 
Alvorens de resident te activeren moet de betaling strategie voor deze bewoner ook gedefinieerd worden. Betaald de bewoner zijn verblijf op voorhand of achteraf? 

Bewoner activeren

Indien u alle verplichte velden ingevuld hebt dan bent u nu klaar om en bewoner op te nemen/te activeren. 
In deze sectie ziet u de lijst van onderdelen die u hebt ingevuld. Naast elk onderdeel zou en groen vinkje moeten staan. Indien dat niet het geval is wil dit zeggen dat de verplichte velden in dat onderdeel niet ingevuld zijn. Keer dan even terug naar die sectie en vul aan. 

Om de opname te finaliseren dient u nog twee vinkjes te voorzien (1) dat de bewoner de organisatie toelaat diens gegevens gebruikt om de juiste zorg toe te dienen en (2) of er fotos mogen getrokken worden ter optimalisatie van de zorg (bijv. wondzorgfotos).  Nog even datum en uur meegeven wanneer de bewoner komt inwonen en op 'activeren' klikken. Je scherm gaat dan opengaan in het dossier van je nieuw aangemaakte bewoner. Je kan er nu aan de slag met de zorg en medicatieplan voor deze resident.

    • Related Articles

    • Hoe kan ik zakgeldbeheer voor een bewoner opzetten?

      Voordat je zakgeld voor een bewoner in CareConnect into.care kunt beheren, moet je ervoor zorgen dat je van tevoren de nodige instellingen hebt juist gezet.  Open in het portaal eerst het bewonersdossier van de bewoner voor wie je zakgeld wilt ...
    • Hoe voeg ik een nieuwe posologie toe?

      Je hebt de medicatie aangeklikt en die komt in het medicatieschema terecht. De volgende stap is een posologie toevoegen. De eerste vraag die je dient te beantwoorden is of er nog een manuele voorraad is of niet. Indien er een manuele voorraad was ...
    • Hoe stel ik een nieuwe diagnose?

      Wanneer je naar  Residenten > Statusoverzicht navigeert, zie je aan de rechterkant een keuzemenu met verschillende opties. De vierde optie is het stellen van een nieuwe diagnose. Je klikt op "nieuwe diagnose" en vervolgens geef je de diagnose en de ...
    • Hoe maak ik een nieuwe externe medewerker aan?

      Wanneer je de voldoende rechten hebt, kan je een nieuwe externe medewerker toevoegen als je naar Organisatie > Medewerkers > Externe medewerkers navigeert. Hoe je dat doe zie je hieronder.
    • Hoe kan ik het vroegtijdige zorgplan van een bewoner vastleggen?

      De Koning Boudewijnstichting omschrijft het vroegtijdige zorgplanning van een bewoner als een proces waarbij een persoon, in overleg met zijn naasten en verzorgers, vooraf doelstellingen en keuzes formuleert met betrekking tot de manier waarop hij ...