Hoe stel ik een zorgplan voor een resident op?

Hoe stel ik een zorgplan voor een resident op?

Om een zorgplan op te stellen navigeer in het portaal naar Residenten > Zorgplanning. 

De zorgplanning bestaat uit 2 onderdelen:
  1. Het woonleefplan
  2. Het zorgplan 
Het woonleefplan
Een volledige nieuwe planning start in het woonleefplan. Voor te starten, kijk goed na of je de juiste resident geselecteerd hebt in de linker balk.  

Het woonleefplan bevat alle mogelijke taken die in het woonzorgcentrum kunnen worden uitgevoerd en is centraal opgesteld. In het woonleefplan is het de bedoeling dat je alle taken aanduidt die dan in de zorgplanning zullen geplaatst worden. Vergeet je wijzigingen zeker niet op te slaan door op de button "Bewaren" rechtsboven te klikken. Wanneer je alle taken hebt geselecteerd kan je die gaan inplannen door op "Naar zorgplan" te klikken. 



Het zorgplan 

Nadat je alle benodigde taken aangeduid hebt in het woonleefplan, verschijnen deze in de lijst van taken op de zorgplanning. Deze staan gesorteerd o.b.v. het aantal keer al ingepland en vervolgens alfabetisch op naam. Er is verder ook een handige zoekfunctionaliteit voorhanden waarmee je snel in de lijst van beschikbare taken kan zoeken. 

De taken plaats je in de zorgplanning door er op te klikken, vast te houden en ze dan naar de gewenste dag te slepen. Hier zijn enkele tips om slim taken in te plannen: 
  1. Wanneer je een taak in het voormiddag slot sleept, wordt die ingepland op elke voormiddag van de week. Hetzelfde geldt voor de andere slots (middag, namiddag, vooravond en nacht).
  2. Wanneer je een taak op een van de dagen bovenaan sleept, wordt die voor elk tijdslot van de dag ingepland.
  3. Wanneer je een taak links bovenaan sleept, wordt elke dag voor elk tijdslot ingepland.
  4. Een laatste optie is periode. Nadat je een taak in het periode vak (rechts) hebt gesleept kan je op de taak klikken. Wanneer je op de taak klikt, opent een apart venster waar je kan kiezen om de hoeveel tijd een taak moet ingepland worden. Zo kan je dagelijks, wekelijks of maandelijks aanduiden. De taak wordt automatisch ingepland volgens de frequentie die je zelf hebt bepaald. Moet de taak maar éénmalig uitgevoerd worden, kies dan dagelijks en stel de einddatum in. 
Wil je een taak verwijderen? 
  1. Ga met je muis over de taak en klik op het vuilnisbak-icoon. 
  2. Je kunt dan kiezen om de taak te verwijderen voor het huidige moment, voor deze tijdslot elke dag van de week of voor het hele planning.
  3. Je kunt ook een taak van het hele planning verwijderen door in de lijst op de 3 puntjes rechts van een taak te klikken en dan op "Verwijderen"

Complexere planning
  1. Heb je een complexere planning met taken om de dag of op verschillende tijdstippen afhankelijk van de dag? Dan raden we je aan om op de 3 puntjes rechts van de taak in de lijst te klikken en vervolgens op "Plannen".
  2. Je kunt dan de tijd selecteren waarvoor een taak moet worden ingepland.



Eens je planning klaar is vergeet het niet te bewaren. Vervolgens kan je de taakschema per week bekijken onder Residenten > Detail.

    • Related Articles

    • Hoe gebruik ik het woonleefplan?

      Het woonleefplan bevat alle mogelijke taken die in het woonzorgcentrum kunnen worden uitgevoerd. In het woonleefplan is het de bedoeling dat je alle taken aanduidt die dan in de zorgplanning worden geplaatst. Het woonleefplan is zo de eerste stap om ...
    • Hoe plan ik de verzorging van een actieve wonde in het zorgplan?

      Wanneer een nieuwe wonde aangemaakt is door iemand van het zorgteam, dan wordt daar automatisch een item voor aangemaakt. Die staat dan klaar om ingepland te worden in het zorgplan. Voor elke wonde wordt een nieuwe item gecreëerd. Eens die wonden in ...
    • Hoe kan ik voor een resident zien welke taken wel of niet zijn uitgevoerd?

      Wanneer je naar Residenten > Detail navigeert bevind je je op het takenschema van deze week van een bepaalde resident: De groene taken zijn uitgevoerd De gele overgeslagen en doorgeschoven naar het volgende segment Rode taken zijn taken die niet zijn ...
    • Hoe zie ik welke taken afgewerkt, overgeslagen of niet afgewerkt zijn?

      Het dashboard geeft je een taartgrafiek die je gemakkelijk weergeeft hoeveel taken er voor je geselecteerde periode afgewerkt, nog uit te voeren, ongepland en overgeslagen zijn. Er zijn verschillende redenen waarom een taak overgeslagen werd: een ...
    • Overzichtslijst residenten

      In het portaal onder organisatie vind je het residentenoverzicht die een lijst van zowel huidige, voormalige als toekomstige bewoners bevat. In één overzicht krijg je de basisinformatie van alle bewoners in de organisatie.Ga naar Organisatie > ...