Wat is een .csv bestand en hoe open je die?

In CareConnect into.care kunnen bestanden gedownload worden in .pdf- en .csv-formaat. Afhankelijk van de computer die je gebruikt, zal je enkele handelingen moeten uitvoeren voordat je het bestand in excel-formaat kunt lezen.

Waarom het .csv formaat?

CSV staat voor Comma-Separated Values en verwijst naar een spreadsheet-achtig computerbestand met waarden gescheiden door komma's. Met dit formaat kunt je databasegegevens exporteren en importeren terwijl de bestandsgrootte relatief klein blijft.

Hoe open ik het .csv formaat?

Met een PC en Excel:
  1. Open een nieuw werkblad in Excel.
  2. Navigeer naar Gegevens.
  3. Klik dan op "Gegevens ophalen".
  4. Klik dan op "tekst/csv".
  5. Selecteer het bestand door op de Bladeren knop te klikken, klik dan op volgende.
  6. Controleer of de gegevens correct worden weergegeven in het nieuwe venster. In principe moet het bestand in UTF-8 formaat zijn en met een komma als scheidingsteken.
  7. Klik op Laden.
  8. Je kan nu het document lezen en opslaan in excel formaat.

Met een Mac:
  1. Dubbelklik op het CSV-bestand.
  2. Het bestand opent direct in het juiste formaat in Numbers.