Hoe kan ik filteren in de applicatie?

Filteren in de applicatie

In de applicatie kan je op de volgende schermen filters  toepassen:

1. Residenten
  2. Medicatieronde
  3. Briefing

Afhankelijk van het scherm zijn er extra filteropties beschikbaar, maar je kan steeds op afdeling filteren. Belangrijk om weten is dat de ingestelde afdelingsfilter niet automatisch toegepast wordt bij het navigeren naar een ander scherm.

Als er een actieve filter is dan zal de achtergrond van het filtericoon groen gekleurd zijn .

Is de toegepaste filter niet meer nodig? Je kan deze dan snel verwijderen via het “reset filter” icoon . Enkel nog bevestigen  en de applicatie zal opnieuw de volledige lijst tonen.

Filteren op (wond)zorgtaken

Op het Residentscherm kan je ook filteren op (wond)zorgtaken. Dit doe je zo:
  1. Open de filter
  2. Open de sectie “Taken”
  3. Selecteer de gewenste (wond)zorgtaken
  4. Pas de filter toe

De applicatie toont je dan enkel nog de residenten waarvoor er 1 of meerdere van de geselecteerde (wond)zorgtaken ingepland staan én nog niet afgetekend zijn.

Wil je enkel taken zien van een bepaalde afdeling? Dit kan door de takenfilter te combineren met die op afdelingen. Je zal dan enkel residenten met openstaande geselecteerde taken van die specifieke afdeling te zien krijgen.

Opgelet! De takenfilter bevat enkel actieve zorgtaken. Wanneer het zorgplan nog een gearchiveerde zorgtaak bevat dan zal deze dan ook niet opgepikt worden door de filter.

Filteren op medicatiegroepen

Wil je snel weten welke residenten insuline toegediend moeten krijgen? Dit kan met de filter op medicatiegroepen in Medicatieronde:

1. Open de filter
  2. Open de sectie “Taken”
  3. Selecteer de medicatiegroepen
  4. Pas de filter toe

Je krijgt dan enkel nog residenten te zien waarvoor er niet afgetekende toedieningstaken zijn voor medicatie die deel uitmaakt van een van de geselecteerde medicatiegroepen.

De afdelingsfilter is ook hier beschikbaar zodat je snel te zien krijgt of er bepaalde medicatie nog toegediend moet worden voor residenten van een specifieke afdeling.