Wat moet je doen als je wondzorg verdwijnt?

In CareConnect into.care worden wondzorgdossiers aangemaakt in de mobiele applicatie. Zodra ze zijn aangemaakt kan je ze in het portaal bekijken en inplannen in het takenschema. Als je portaal goed is geconfigureerd gebeurt deze uitwisseling van informatie bijna onmiddellijk. Wat moet je doen als je wondzorgdossiers lijken te verdwijnen? In dit artikel bespreken we enkele tips om je te helpen als dit het geval is.

Is er een wondzorgprotocol in het HQ?

Een van de redenen waarom dossiers kunnen lijken te verdwijnen is wanneer er in het HQ voor een wondtype geen zorgprotocol ingesteld is. In principe, zou je dit probleem alleen kunnen tegenkomen bij decubitus wonden. Inderdaad, de wondtype decubitus wordt immers gecreĆ«erd op het HQ. Dit is omdat het op de achtergrond verbonden is met de kwaliteitsindicatoren. In geval van "verdwijnende wonden", controleer of het wondtype dat altijd lijkt te verdwijnen, goed verbonden is met een protocol in het HQ.

Is de wond gemarkeerd als genezen?

De andere reden waarom wondzorgdossier kunnen lijken te verdwijnen is dat de wond als genezen is gemarkeerd. Wanneer een wonddossier als genezen is gemarkeerd is dit niet langer zichtbaar in de mobiele applicatie. Je kan alle huidige en vroegere dossiers vinden in het portaal onder Resident > Wondzorg of gewoon in de geschiedenis met behulp van de wondzorgfilter.