Hoe registreer ik een evolutie van een wonde?

Een evolutie van een wonde kan op twee manieren geregistreerd worden:
  1. Via een geplande verzorgingstaak
  2. Ongepland
Hieronder worden beide manieren beschreven.

1. Wondzorg - via een geplande verzorgingstaak

Eens de verzorging van die wonde is ingepland in het zorgplan komt die taak steeds in het juiste zorgblok in de applicatie. Wanneer iemand van het zorgteam die taak aanklikt, krijgt die een evaluatiescherm voor die wonde. Op dat scherm krijg je:
  1. Het verzorgingsprotocol voor die wonde te zien (
  2. Of deze evaluatie in de briefing/MDO terecht moet komen (briefing)
  3. Of de taak uitgevoerd is
  4. Krijg je de mogelijkheid een foto toe te voegen zodat het wonddossier vervolledigd wordt
  5. De nieuwe afmetingen van die wonde in te geven (optioneel)
  6. De mogelijkheid om een opmerking toe te voegen.

Elke evaluatie verschijnt ook steeds onder het tabje 'wondverzorging'.

2. Wondzorg - ongeplande evaluatie

Als je een evaluatie van een wonde wil toevoegen zonder dat die ingepland staat, dan navigeer je naar 'wondverzorging' in een bewonersdossier (derde tab). Daar krijg je een overzicht van alle actieve wonden. Kies de wonde waar je een evaluatie aan wil toevoegen door erop te klikken. Eens je op die wonde geklikt hebt, krijg je een overzicht van alle evaluaties van die wonde. Je kan een nieuwe toevoegen door op het + teken te klikken.